KLUBBEN

Klubben for 4. til 6. klasse

Klubben på HLS

Klubbens værdigrundlag:

  • Vi ønsker at være en klub hvor børnenes ideer og initiativer former klubbens tilbud.
  • Vi ønsker at være en klub hvor børnene er aktive, deltagende og ansvarstagende både i forhold til hinanden, til de aktiviteter de deltager i og i den praktiske del af klubbens liv.
  • Vi ønsker at være en klub hvor man føler sig så tryg, at man kan sige sin mening og blive taget alvorligt og derved opleve, at man er en vigtig del af et fællesskab.
  • Vi ønsker at være en klub hvor de voksne møder børnene ligeværdigt, hvor der altid er plads til en snak, og hvor børnene føler at de kan hente hjælp og støtte, samt at de føler sig hørt og forstået.

Klubbens pædagogiske projekt:

Klubben spiller en særlig rolle i det samlede skole- og fritidstilbud på vores skole. Det er mere relevant end nogensinde. Det er en del af en dannelsesproces og en progression for børnene, hvor de gennem deres skoleforløb oplever mere og mere ansvar, medbestemmelse, samt frihed og privilegier, understøttet af engagerede klubpædagoger, der kender børnene og målgruppen og kan skabe de rammer og muligheder, som børnene i mellemafdelingen har behov for og er motiverede for.

Fakta:

Klubben holder til i vores eget lokale, samt i “Den grønne ged” i den gamle bygning.

Der er mellem 66 og 88 børn i klubben, alt efter om der er dobbeltklasser i MA. Der er to voksne normeret til klubben. Lenka er den gennemgående klub voksne og så er der koblet skiftende voksne på i løbet af ugen.

Klubbens åbningstid er kl. 13-15.30. Har man behov for pasning efter kl. 15.30, er man velkommen i FTO, der har åbent til kl. 17.

Børnene begynder i klubben, når de starter i 4. klasse.

Klubben har lukket i samtlige skoleferier og lukkedage. Man har dog mulighed for at komme i SOMMERFTO i ugen efter sommerferien, hvor man skal til at starte i 4. klasse.

Der gives ikke statstilskud til klubdrift. Derfor skal klubbens økonomi bære sig selv.

Klubben serverer eftermiddagsmad til børnene. Der er afsat 25 kr. pr. måned til formiddagsmad, samt mad i klubben.

Når man går i klub er man ALTID velkommen udenfor i FTO, og børnene er derfor også velkomne på alle de værksteder FTO’en tilbyder.

Man kan se hvad der sker i klubben hver dag på tavlen i Glashuset. Derudover har vi en månedskalender med aktiviteter, der bliver hængt op i klubben, samt lagt ud til jer forældre og til børnene på forsiden af intra, hver måned. Klubben arbejder ud fra et årshjul, som I også vil få tilsendt hvert år.

Brobygning fra FTO til klubliv:

Vi ved at selvom børnene har en rigtig god fornemmelse af hvad det vil sige at gå i klub og kender de voksne rigtigt godt, så er der behov for information og indkøring til klubben. Vi har god erfaring med at lave et eller to møder med klassen i foråret, hvor der kommer repræsentanter fra mellemafdelingen med og hvor vi informerer om klubben og der kan blive spurgt om stort og småt. Derudover holder vi et forældremøde med jer forældre i foråret, hvor vi ligeledes informerer og giver plads til spørgsmål.

Besøgsdage: Overgangsaktiviteter er også en god måde at skabe tryghed i overgangen. Det er typisk nogle af de klassiske aktiviteter vi byder på, på besøgsdage for 3. klasserne. I forbindelse med dette taler vi også med 4.-6. klasse om hvordan man byder velkommen til klubben og hjælper de nye med at finde sig til rette.

Klubben Hareskovens lilleskole

Klubudvalg:

Klubben har et forældreudvalg “Klubudvalget”. Det består af minimum én forældrerepræsentant fra hver klasse, samt Lenka og Trine.

Formålet med klubudvalget er at skabe dialog mellem forældre og klubbens personale, således at man sikrer en viden ud i klasserne om hvad klubben står for, samt hvad der foregår i klubben, samt hvilke aktiviteter der er behov for at rekruttere forældrehjælpere til (f.eks. sommerfest, julefest og klassernes bolcheværksted). Derudover er der mulighed for at diskutere forskellige temaer forbundet med klubpædagogik.

Forældrene er talerør for klubben på forældremøderne og kan også tage relevante temaer med tilbage til udvalget.

Der er 4 møder om året i klubudvalget af ca. halvanden times varighed.

Børnemøde i klubben:

Vi har børnemøde i klubben 4 gange om året, hvor vi tager de punkter op børnene er kommet med på vores børnemøde tavle (hænger bagved døren i klubben), forestående aktiviteter, temaer der rører sig hos børnene, ønsker og forslag til aktiviteter. 

Formålet med mødet er at skabe et konkret rum for medbestemmelse, hvor børnene kan opleve at blive taget alvorligt, lyttet til og hvor de reelt kan forandre noget, de ønsker skal være anderledes. 

Vi lytter altid til børnene løbende og forsøger at inddrage dem så meget som muligt i deres klub hverdag, men mødet er helt tydeligt et sted, hvor børnene mærker tydeligere, at de har en mulighed for at påvirke og bestemme.

I år har vi også valgt at gå på rundtur i de 4 klasser i MA, for at tale med børnene om hvad de synes der fungerer godt i klubben og hvad de kunne ønske sig anderledes, samt om mobiltelefon regler i klubtid.

Aktiviteter i klubben:

Ugentlige aktiviteter:

Madværksted: Et fast ugentligt værksted, hvor det er børnene, der er i køkkenet og selv beslutter, hvad der skal serveres. Hver den sidste mandag i måneden har vi mandagsdisk, hvor vi fyrer op for god musik og nachos.

Filmdag: Der er filmdag en gang om ugen imellem efterårs- og vinterferien.

Krea værksted: Der tilbydes en bred vifte af muligheder og gerne projekter der forbinder sig til årstiden.

Varierende aktiviteter: Vi har en dag hvor vi kan variere aktiviteterne. Vi har for eksempel brætspilsdage/turneringer, julekalenderværksted i oktober og november, fælles kreadage med FTO, Træværksted, Danse Wii eller hvad børnene nu har af forslag og ønsker.

Spilledag og smoothies fredage: De fleste børn er i klubben hver fredag og de har lov til at have computere, Ipads og telefoner fremme. Dette kombineres altid med en smoothie, som børnene elsker.

Vi tilbyder en samlende spille aktivitet i billedkunstlokalet, hvor der spilles Wii eller Playstation på storskærm.

Man kan også være i musiklokalet og øve med sit band fredag fra kl. 14.30.

Månedlige aktiviteter:

Svømmehalsture: Vi tager en tur i Hjortespringsbadet hver måned. Dette er finansieret af støtteforeningen. Man melder sig til på opslaget, der kommer på intra ugen inden. Der kan max være 30 børn tilmeldt pr. gang og der er to voksne med, hvoraf den ene har livreddercertifikat. Vi cykler derop hver gang, så man skal have cykel og hjelm med på den pågældende dag. Turen er fra kl. 13 og vi er tilbage på skolen senest kl. 16.

Mandagsdisk: Den sidste mandag i måneden står børnene for at spille deres yndlingsmusik og lave nachos til alle i klubben. Det er en festlig dag, som børnene glæder sig til.

Årlige aktiviteter:

Bolcheværksted i januar / februar: Der planlægges med et bolcheværksted pr. klasse og det er et stort tilløbsstykke. Vi har altid behov for en forældrehjælper fra hver klasse til dette værksted.

Klubaftener afholdes der 4 af om året i de mørke måneder. Det har været et ønske fra børnene og noget klubudvalget og personalet i klubben også har villet afprøve, derfor har vi fra siden 2022 afholdt 4 klubaftener pr. skoleår, hvor der er åbent i klubben fra kl. 13 til kl. 19. 

Børnene har besluttet på et børnemøde/MA afdelingsmøde hvilken aktivitet de ønsker og klubben har stået for at lave aftensmad. Klubaftenerne er normeret med 3 voksne.

Klubfester: Klubben har en årlig julefest i december og en årlig sommerfest i juni.

Julefesten er en dag med juleklip, julebanko med præmier, flæskestegssandwich og ris á la mande. Aftenen sluttes af med at se den mest populære af årets julekalendere. Festen og aktiviteterne er fra kl. 13 og frem til klokken 20.

Sommerfesten er en farvelfest til 6. klasse, hvor alle fra klubben er inviteret. Dette foregår i april. Børnene planlægger selv indholdet, klubudvalget og personalet i klubben organiserer festen. Der er ingen betaling eller tilmelding til festen, da vi oplever at de fleste børn altid kommer. Festen foregår frem til kl 20 og man kan være i klubben hele dagen, hvor der laves fælles aktiviteter. 

Hverdagens bøn:

Det vigtigste for børnene i klubben er at deres venner er der og for at vi kan skabe en god sandsynlighed for det, så har vi haft stor succes med at I som forældre laver den aftale i klasserne, at børnene bliver i klubben til kl. 15. Erfaringen viser, at jo længere I er i stand til at holde fast som samlet forældregruppe i den hensigt og ramme, jo flere børn bliver i klubben. Derfor opfordrer vi meget til jeres opbakning omkring dette.

Medlemmer af klubudvalget 23/24:

4 A: Jens (Hjalte), Laura (Theodor), Oskar (Vigga), Natasha (Balder)
4.Æ: Anders (Bella) & Maja (Millie)
5 kl: Kirsten (Andrea) & Krista (Herman)
6 kl: Sune (Sylvester & Eigil), Brian (Benjamin & Bolette)

Har man spørgsmål, er man meget velkommen til at skrive til klubbens personale eller henvende sig til klubudvalget.

Mobiltelefonpolitik:

Vi har den politik, at man ikke sidder med sin telefon i klubben. Den skal blive i lommen eller allerhelst i tasken oppe i garderoben. De voksne beder børnene lægge telefonerne væk hver gang de ser dem.

Om fredagen har vi spilledag og der må man have computer, Ipad, telefon eller anden device med sig i klubben. 

Når det så er sagt, så er vi oppe imod en af vor tids største benspænd, nemlig skærm afhængighed. 

Skærm og at kunne game derhjemme, er udover at ens venner ikke er i klubben, den næststørste faktor for, at flere vælger at gå hjem.

Vi vælger på trods af dette at holde fast i at vi ikke bare slipper telefoner og skærme løs, da vi tror på at det er vigtigt, at børnene kan have rum i deres hverdag, hvor de kan være i uforstyrrede relationer og andre typer af dejlige gammeldags aktiviteter.

Genveje til relevant information:

Fritidsafdelingen

Læs om vores overordnede værdigrundlag for fritidsafdelingen her

Skovdagens manifest

Kreativitet, læring, koncentration, fordybelse, fri – tid & stilhed når vi inddrager skoven og naturen i vores fritidspædagogik

FTO

Læs om fakta, værdigrundlag og hverdagen i vores FTO for bh. Klasse – 3. klasse 

Klub

Læs om fakta, værdigrundlag og hverdagen i vores klub for 4.-6. klasse 

Traditioner

Læs om vores mange skønne traditioner på Hareskovens Lilleskole

Ord på det gode børneliv

Læs hvilke ord, vi mener indfanger et godt børneliv er og læs mere om vores intentioner i pædagogikken

Trivsel

Læs om hvordan vi arbejder med trivsel på Hareskovens Lilleskole

Køb hls tøj

Her kan du købe flotte hættetrøjer, t-shirts og net med skolens logo